Zhorené popolnice

Dňa 25.2.2024 o 21,25 hod. sme prijali na centrálu mestskej polície oznam, že na ul. M.R.Štefánika v areáli ZŠ horí smetný kôš . Na miesto bola okamžite vyslaná hliadka, kde horel smetný kôš a na mieste už boli aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorí oheň uhasili.  Následne, 20 minút po polnoci sme mali opäť telefonický oznam, že na ul. M.R.Štefánika v areáli školy horia ďalšie smetné nádoby. Hliadka na mieste zistila, že zhoreli asi 4 smetné nádoby. Z tepla praskli na budove školy dve okná o rozmere 100x70cm. Pre podozrenie zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci podľa §246/1 zákona 300/2005 Z. z. celú vec rieši Obvodné oddelenie Policajného zboru v Čadci.

Podľa svedkov z udalosti uviedli, že  z areálu školy videli bežať dve osoby cca do 15 rokov, výška cca  175 v čiernych mikinách s kapucňami na hlave. Bližší popis nevedeli uviesť. Vec sa nachádza v štádiu vyšetrovania.

Prosíme občanov o spoluprácu pri tomto závažnom čine, ak majú nejaké informácie, alebo videli podozrivé osoby, aby okamžite kontaktovali políciu na tel: 158, alebo 159.