• Úvod
  • Novinky
  • Stretnutie náčelníkov mestských a obecných polícií Žilinského kraja

Stretnutie náčelníkov mestských a obecných polícií Žilinského kraja

Náčelníci mestských a obecných policií v Žilinskom kraji dňa 25.10.2022 sa stretli na ďalšom pracovnom stretnutí, ktoré viedol predseda Združenia náčelníkov mestských a obecných polícií mjr.Mgr.František Linet. Diskutovali o novom zákone, ktorý by mal rozšíriť kompetencie obecných a mestských polícií, zďieľaní know-how a výzvach, ktoré na mestské a obecné polície v najbližšom období čakajú.

Nový zákon by nám mal umožniť merať rýchlosť statickými radarmi, ktoré by sme mohli umiestniť v kritických úsekoch, ako sú napríklad školy, zariadenia pre seniorov a podobne. Ďalej by nám zákon mal povoliť odtiahnuť vozidlá, ktoré majú osadený imobilizér viac ako mesiac a majitelia nejavia snahu situáciu riešiť.

Návštevu kolegov sme využili aj na to, aby sme im predstavili naše operačné stredisko a aj informačný systém, ktorý vyvíjame. Ten by mal byť v prevádzke od budúceho roku a zjednoduší prácu policajtkám a policajtom v teréne a zároveň zrýchli ich prácu. Rozprávali sme sa aj o množstve problémov a výziev, ktoré sú v našich mestách a obciach a ako ich riešime alebo ako by sme ich chceli riešiť. Spolupráca na tejto úrovni prináša nové pohľady, ako efektívne a kvalitne zabezpečiť ochranu verejného poriadku a priniesť bezpečie do všetkých obcí a miest.