• Úvod
  • Novinky
  • Slovenská sporiteľňa upozorňuje na mimoriadne nebezpečnú SMS správu...

Slovenská sporiteľňa upozorňuje na mimoriadne nebezpečnú SMS správu, ktorú môže dostať každé slovenské číslo

Rok 2022 sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou niesť v mene digitálnych nebezpečenstiev hlavne vo forme podvodných SMS správ. Tak, ako sme uzatvorili rok 2021, sa totiž začal aj aktuálny rok. Máme tým na mysli neutíchajúce snahy podvodníkov zbohatnúť na nepozornosti ľudí na Slovensku.

Najnovším počinom je SMS správa, ktorá zneužíva dobré obchodné meno najväčšej banky na Slovensku, Slovenskej sporiteľne. Tá konanie podvodníkov okamžite nahlásila na príslušné úrady a zákazníkom odporúča maximálnu ostražitosť.

Zamieša sa medzi skutočné SMS!

No a ako takáto SMS správa vyzerá? Vďaka čitateľke Diane máme k dispozícii screenshot. Ako môžete vidieť, menej pozorný zákazník si môže myslieť, že správa skutočne pochádza od Slovenskej sporiteľne. Bohužiaľ, realita je však taká, že na druhej strane na vás bude čakať falošná webová stránka pripomínajúca internet banking SLSP.

Podvodníci takýmto spôsobom vedia získať prístup k prístupovým údajom k internetovému bankovníctvu nič netušiacich osôb. Ak sa im to podarí, je len otázkou času, kedy dôjde k prevodu peňazí alebo zakúpenie kryptomien. Je pritom dlhšie známe, že polícia má s pátraním po vinníkoch veľký problém a často sa im to nedarí.

Dávajte si preto veľký pozor, buďte obozretní  a dajte o tom vedieť aj vašim známym.

Prílohy na stiahnutie