• Úvod
  • Novinky
  • Verejný poriadok počas Bartolomejského jarmoku

Verejný poriadok počas Bartolomejského jarmoku

Aj tento rok Mestská polícia Čadca počas hodových dní v našom meste riešila rôzne kuriózne prípady, aby zabezpečila verejný poriadok v uliciach. Počas vystúpení a koncertov išlo najmä o znečisťovanie verejných priestranstiev odpadkami, alebo močením na verejnom priestranstve.  V tomto nám veľmi napomáha mestský záznamový kamerový systém, kde sme počas tohto víkendu zaznamenali napr. osoby, ktoré rozbíjali fľaše na pešej zóne, ktoré hádzali rôzne predmety do fontány a pod. Zaregistrovali sme aj osoby, ktoré sa snažili vziať si zo sebou maketu od zmrzlinového stánku, alebo osobu, ktorá kopala do výkladu na pešej zóne a pod.

Počas uplynulých hodových dní  sme často riešili rušenie nočného kľudu. Vo väčšine prípadov išlo o porušenie všeobecných právnych noriem v súvislosti s prevádzkovaním reštauračných zariadení a organizáciou verejno-kultúrnych podujatí.

Často nachádzame ľudí, ktorí ležia na zemi a nik si ich nevšíma. Z  piatka na sobotu o 24:00 hod. sme na verejnom priestranstve priamo na pešej zóne našli mladistvého chlapca , ktorý bol pod silným vplyvom alkoholu neschopný chôdze ani komunikácie. K tejto osobe  sme okamžite privolali Rýchlu zdravotnú pomoc.  Obdobný prípad sme zaregistrovali a riešili taktiež na pešej zóne  pri bare Clip, v blízkosti zastávky SAD na ul. Kukučínovej a na chodníku v blízkosti hotela Tatra.

V neskorých nočných hodinách sme počas tohto víkendu  zaregistrovali a následne riešili vzájomné fyzické a slovné  útoky podgurážených skupín na ul. Športovcov a  na   pešej zóne. Okrem všetkých týchto povinností sme ešte aj hľadali rozprávacieho papagája, ktorý uletel občanovi nášho mesta .

Celkovo sme počas tohto víkendu udelili 17 pokút za znečistenie verejného priestranstva, 4 pokuty za rušenie nočného kľudu a  jeden prípad je v štádiu objasňovania,  7 pokút za hrubé správanie, 19 pokút za neoprávnené zaberanie verejného priestranstva , 1 pokutu za priestupok proti majetku  a 2 pokuty za neúposluchnutie výzvy verejného činiteľa.

mjr.Mgr.František Linet

Náčelník MsP Čadca