• Úvod
  • Novinky
  • Rady mestskej polície sa rozšírili o 5 nových členov

Rady mestskej polície sa rozšírili o 5 nových členov

Uplynulý týždeň sa v Čadci uskutočnilo výberové konanie, vďaka ktorému sa  posilnili rady mestskej polície. Prijalo sa 5 nových členov. „Jedným z dôvodov doplnenia stavu príslušníkov je, že za posledné 2 roky sa stav príslušníkov znížil o 4.“ informoval náčelník mestskej polície mjr.Mgr.František Linet.

Výberové konanie nebolo jednoduché. Pozostávalo z psychologického testu, diktátu, fyzických previerok a ústneho pohovoru. „Spĺňalo všetky štandardné kritéria, na základe ktorých je možné prijať uchádzača do zamestnania. Predpísané kritériá nám slúžia na zabezpečenie udržania vysokého štandardu a profesionality,“ vysvetlil Linet. Psychologický test bol podľa slov náčelníka zameraný na osobnosť uchádzača a jeho osobnostné predpoklady pre prácu v mestskej polícii, diktát  na zistenie úrovne ovládania spisovného jazyka, resp. gramatiky a fyzické previerky  na preverenie celkovej zdatnosti.

Prijatí uchádzači ihneď nastúpili na denné štúdium za účelom získania odbornej spôsobilosti príslušníka mestskej polície. Štúdium by mali ukončiť 4.decembra tohto roku absolvovaním štátnej skúšky.