• Úvod
  • Novinky
  • Pozor na falošné zbierky pod hlavičkou UNICEF

Pozor na falošné zbierky pod hlavičkou UNICEF

Dňa 04.07.2014 v čase o 14:25 hod. na kamerovom systéme spozorované osoby, ktoré vyberali peniaze od ľudí. Hliadkou na mieste zaistené Streja C., Tuca C. a maloletá 12-ročná Lova D. Následne pri obchodnom centre Kaufland zaistení Asdam R. a Crácium Dodi R, všetci občania Rumunska. Pod hlavičkou UNICEF a iných združení pýtali peniaze na výstavbu zariadenia pre hluchonemých. Všetci piati akoby zázrakom aj počuli a aj vedeli rozprávať.  Všetkých okrem maloletej Lovy D. boli uložené blokové pokuty pre podvodné konanie.

Touto cestou upozorňujeme všetkých občanov nášho mesta, aby boli obozretní a neprispievali na takého zbierky.

Najskôr vám dajú podpísať hárok, potom čakajú peniaze. Tvária sa, že sú hluchonemí. Na falošné zbierky pre hluchonemých opakovane upozorňujú UNICEF, Slovenský Červený kríž a Svetová zdravotnícka organizácia. Podvodníci zneužívajú ich logá. Organizácie už podali trestné oznámenie.

Rumunov, ktorí sa tvárili, že zbierajú peniaze pre hluchonemých, zadržali v minulosti už  aj v Nitre, či v Prievidzi. Predviedli ich na mestskú políciu, ktorá kontaktovala cudzineckú políciu. Nakoniec vyviazli len s blokovou pokutou za priestupok. Rumuni aj vtedy používali už na prvý pohľad amatérsky vyrobený „hlavičkový“ papier s logom UNICEF-u, Červeného kríža a Svetovej zdravotníckej organizácie.