• Úvod
  • Novinky
  • Dobrovoľníci z klubu Mestskej polície organizujú brigády na obnovu ...

Dobrovoľníci z klubu Mestskej polície organizujú brigády na obnovu ihrísk v komunitách

Dobrovoľníci z klubu mládeže Mestskej polície Čadca pripravili a realizujú  brigády na obnovu verejného priestoru v okolí ihrísk a parkov vo svojich  komunitách. Na pomoc si zabezpečili svojich rovesníkov, ktorí v komunitách žijú a bývajú.  Všetky poškodené časti verejných priestorov lepia nálepkami , že uvedené miesto už bolo poškodené vandalmi.

Zámerom týchto brigád je   obnova lavičiek, natretie farbami, vyzbieranie odpadkov, skrášlenie okolia vysadením okrasných rastlín, opravu pletiva a nakoniec osadenie tabúľ " Nenič, ale chráň si priestor, ktorý je tu aj pre teba“". Cieľom tejto aktivity je vybudovanie si vzťahu  k vlastnému okoliu a verejnému priestoru. Na záver každej takejto  aktivity dobrovoľníci pripravili  pre deti spoločné športové hry s malými odmenami. Touto cestou chceme poďakovať aj Mestskému podniku služieb za obnovu lavičiek ihriska na sídlisku Žarec. Brigády sa budú realizovať počas celého leta.

Veríme, že  sa nám podarí motivovať deti a mládež k vybudovanie si vzťahu k verejnému priestoru, k zníženiu vandalizmu a minimalizovaniu nákladov na odstránenie škôd, ako aj podporiť pozitívne zmýšľanie mladých ľudí k tomu, aby neboli ľahostajní voči svojmu okoliu, chránili si svoje okolie, kde vyrastajú a trávia voľný čas a podobne.

Tieto aktivity sa vykonávajú v rámci preventívneho projektu Mestskej polície Čadca pod názvom

„ Nenič, ale chráň svoje mesto“ .

 

Srž.Mgr.Marcela Voreková

Odd.prevencie

Mestská polícia Čadca