• Úvod
  • Novinky
  • Pripravili sme ďalší obľúbený prázdninový vzdelávací pobyt pre deti...

Pripravili sme ďalší obľúbený prázdninový vzdelávací pobyt pre deti "Záchranárik"

Na konci prázdnin sme pripravili pre deti 3. ročník veľmi obľúbeného vzdelávacieho pobytu "Záchranárik", kde sa deti oboznamovali s prácou policajných a záchranných zložiek.

Prvý deň sa im predstavila Mestská polícia Čadca, deti riešili rôzne záhady zamerané na bezpečnosť v ich každodennom živote, mohli si vyskúšať materiálno-technické zabezpečenie mestskej polície, zahrali sa na detektívov s profesionálnymi vysielačkami a pod. V poobedňajších hodinách nás navštívili zamestnanci Červeného kríža z Čadce a hravou formou učili deti ako poskytnúť prvú pomoc.

Druhý deň sa deťom predstavili psovodi štátnej polície a  oddelenie dopravnej a nehodovej polície Okresného riaditeľstva policajného zboru v Čadci. Deti videli ako pracujú kynológovia so svojimi vycvičenými služobnými psíkmi, taktiež si mohli pozrieť  materiálno-technické zabezpečenie nehodovej a dopravnej polície, ako si aj vyskúšať napr.alkotester, krokomer, zásahové auto a pod.

Tretí deň prišli predstaviť svoju prácu deťom dobrovoľní hasiči zo Zákopčia. Deti si okrem vyskúšania špeciálnej techniky hasičov si aj zasúťažili s mladími hasičmi zo Zákopčia.

Posledné dva dni sa niesli v znamení hier a súťaží, kde si deti zížitkovou formou opakovali všetko dôležité, čo sa naučili spolu zo záchrannými zložkami.

Počas pobytu nás navštívil aj primátor nášho mesta Ing.Milan Gura spolu s náčelnikom Mestskej polície Čadca mjr.Mgr.Františkom Linetom, ako aj poslanec Národnej rady Slovenskej republiky PaedDr.Ing.Marcel Mihálik, ktorí podporujú takéto aktivity s deťmi.

Všetkých záchranným zložkám, ktoré sa podieľajú spolu s nami na tomto krásnom projekte chceme veľmi pekne poďakovať za spoluprácu.