Nájdených 6 migrantov z Afganistanu

Vo štvrtok dňa 12.novembra 2020 o 14:05 hod. na  parkovisku nákupného centra Kaufland  v Čadci našli  príslušníci Mestskej polície Čadca  6 migrantov z Afganistanu. Okamžite bola kontaktovaná cudzinecká polícia a osoby boli eskortované pešo k budove Obvodného oddelenia  Policajného zboru v Čadci.

Podľa cudzineckej polície išlo o mladých  Afgáncov, ktorí  prešli dlhou a náročnou cestou z domovskej krajiny cez Irán, Turecko, Grécko, Macedónsko, Rumunsko a cez Maďarsko na Slovensko. Išli striedavo peši a rôznymi vozidlami. Z Rumunska sa viezli vo vnútri návesu kamiónu asi tri dni, vyskočili z neho v Skalitom. Vodič nákladiaku ani len netušil, koho okrem deklarovaného nákladu vezie. Jeden z cudzincov je mladistvý, policajti preto privolali aj pracovníkov úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Policajti tiež zistili, že všetci, okrem mladistvého, sú žiadateľmi o azyl v Rumunsku.

Po vykonaní potrebných administratívnych úkonov ich vrátia do Rumunska. Posledného, najmladšieho z nich, pracovníci sociálnej kurately previezli do detského domova.