• Úvod
  • Novinky
  • Po Čadci sa projektom „ Protidrogový vlak“ inšpirovali ďalšie mestá...

Po Čadci sa projektom „ Protidrogový vlak“ inšpirovali ďalšie mestá na Slovensku

Jedinečný inovatívny protidrogový projekt Revolution train naberá na sile. Po Čadci sa do projektu zapojilo aj mesto Žilina, Martin, Liptovský Mikuláš, Liptovský Hrádok, Ružomberok, Tvrdošín, Galanta, Sládkovičovo a Bratislava. Realizovala sa prvá Česko-Slovenská etapa.

Prvými slovenskými lektormi vo vlaku sú dobrovoľníci z klubu mládeže Mestskej polície Čadca. Rovesnícka prevencia je veľmi dôležitá a prvý piati dobrovoľníci prvé mestá  zvládli veľmi dobre. Etapa  začínala 29.10.2018 v Žiline a končila  15.11.2018 v  Bratislave.

V Bratislave bola aj konferencia zo zástupcami odborného garanta projektu Národnej protidrogovej centrály z Česka ako aj  zo zástupcami  Národnej protidrogovej centrály Slovenska (ďalej len NAKA) , zástupcami Žilinskej sekcie Združenia Náčelníkov mestských a obecných polícií Slovenska a so zástupcami Prezídia Policajného zboru Bratislava. Šéf NAKA  plk. Mgr. Eduard Matanin potvrdil kvalitu  tohto projektu a zároveň  potvrdil záujem spolupodieľať sa na financovaní tohto projektu, ktorého  súčasťou by mala byť kompletná slovenská verzia tohto projektu a taktiež podpora financovania miest a obcí.

"Sme veľmi radi, že naše mesto mohlo byť vzorom a inšpiráciou pre ďalšie mestá" povedal predseda Žilinskej sekcie náčelníkom mestských a obecných polícií Slovenska  a náčelník Mestskej polície Čadca mjr.Mgr.František Linet.