• Úvod
  • Novinky
  • Mestská polícia pripravila pre mládež moderné protidrogové multime...

Mestská polícia pripravila pre mládež moderné protidrogové multimediálne DIVADLO

Protidrogová prevencia je nesmierne dôležitá  musí byť v reči mládeže a to sa nám podarilo cez protidrogové a multimediálne divadlo „ The Dark Trip“ – „Drogy sú cesta do tmy“ pre mladých divákov.  Skvelý výkon, skvelý herec  Martin Žák si sám tmu s drogami prežil, napísal o ňom  príbeh , ktorý odovzdáva ďalej. Naozaj veľký zážitok. Predstavenie v Čadci  sa konalo pre 845 žiakov vo veku od 14 do 17 rokov.

Projekt sa  úspešne realizoval po celom Slovensku pre viac ako 36.000 mladých ľudí  s úžastnou odozvou. Hlavnou myšlienkou multimediálnej  divadelnej inscenácie sú drogy a protidrogová prevencia podaná aktraktívnym a motivačným spôsobom, ktorý okrem prevencie dodáva nádej na lepší život.

Okrem divadelného predstavenia Mestská polícia Čadca pripravila  už 7. ročník  kreatívnej  súťaže Plagát roka 2018  na tému  „Drogy sú cesta do tmy“, kde prvou cenou bol 7 palcový tablet, ktorý získala víťazka súťaže Simonka Kukurdíková zo Základnej školy M.R.Štefánika v Čadci.

Ďalšou časťou protidrogových aktít boli obľúbené tzv „živé knižnice“ s mladými narkomanmi z resocializačného zariadenia Provital z Nitrianského Pravna, kde je priestor na vytvorenie konštruktívneho dialógu s ľuďmi,  s ktorými sa v bežnej realite nemáme príležitosť stretnúť a porozprávať. Knihy v Živej knižnici sú ľudské bytosti a spoločne so samotnými čitateľmi  (našimi žiakmi) vstupujú do kontaktu cez osobnú výpoveď. Na živých knižniciach sa zúčastnilo celkom 365 žiakov vo veku od 15 do 17 rokov.

Aktivity sa realizovali pri príležitosti „ Týždňa boja proti drogám“ s finančnou podporou Mesta Čadca, Žilinského samosprávneho kraja a Ministerstva zdravotníctva SR.