• Úvod
  • Novinky
  • Zážitkové popoludnia- "nudíš sa, pridaj sa k nám..."

Zážitkové popoludnia- "nudíš sa, pridaj sa k nám..."

Mestská polícia Čadca v spolupráci s dobrovoľníkmi klubu mládeže mestskej polície  pripravila pre neorganizovanú mládež nášho mesta zážitkovo –vzdelávacie popoludnia, ktoré prebiehali každý deň  od 21.8. 2017 do 25.8.2015  v čase od 13,00 hod. do  18,00 hod.

V rámci programu sme pripravili rôzne aktivity ako napr. 2 hodiny policajtom verzus spoznajme problémové miesta v našom meste, v klube mestskej polície sme pripravili workshop o možnostiach trávenia voľného času v našom meste, besedu o drogách, besedu o nových formách diskriminácie a násilia, výtvarnú súťaž " Čo sa mi páči v mojom meste" , pozreli si filmy o nebezpečnom internete, kyberšikanovaní ale aj o škodlivosti fajčenia a alkoholu. Pripravili sme aj rozlúčku s prázdninami – cesta bezpečnosti – rôzne súťaže a zábavu.

Zámerom týchto aktivít bolo  zapojiť deti ulice-neorganizovanú mládež  do vzdelávacích aktivít v rámci prevencie rizikového správania a následne preventívneho pôsobenia medzi svojím rovesníkmi vo svojej komunite. Cieľom bolo zážitkovou formou  poskytnutie dôležitých informácií o prevencii rizikového správania so zámerom pozitívne ovplyvňovať ich postoje, na vytváranie zdravého životného štýlu bez rizikového správania a následné šírenie rovesníckej prevencie vo svojich komunitách.

Tieto aktivity finančne podporila Rada vlády pre prevenciu kriminality.