• Úvod
  • Novinky
  • Mestská polícia v roku 2015 odchytila 37 psov a 17 mačiek

Mestská polícia v roku 2015 odchytila 37 psov a 17 mačiek

V roku 2015  pri kontrole dodržiavania VZN o podmienkach držania psov na území mesta Čadca  bola činnosť hliadok  zameraná hlavne na odhaľovanie priestupkov pri venčení psov (voľný pohyb, neodstránenie exkrementov) a priestupkov v súvislosti s evidenciou psov (porovnaním skutočného zisteného stavu s evidenčným stavom na Mestskom úrade). Za znečistenie priestranstva bolo v roku 2015 riešených 28 priestupkov v blokovom konaní.

Taktiež pokračuje spolupráca s domovými dôverníkmi, ako aj poslancami Mestského zastupiteľstva v jednotlivých častiach mesta, kde sa nám spoločne darí odhaľovať osoby, ktoré buď psa nemajú evidovaného vôbec, alebo ho majú evidovaného kvôli výške poplatku v inej obci. Zdokumentovaných bolo ďalších 13 prípadov neprihlásenia psa, resp. jeho evidencie v inej  obci.

Mestská polícia v roku 2015 odchytila 37 psov a 17 mačiek. V porovnaní s rokom 2014 sa jedná o približne rovnaký počet odchytených zvierat, výrazný je nárast počtu odchytených mačiek. V štyroch prípadoch sa podarilo identifikovať majiteľa psa, nakoľko títo boli označení čipom. Ostatných majiteľov psov sa nepodarilo identifikovať, nakoľko psy boli bez akýchkoľvek identifikačných markantov. Zo zákona o veterinárnej starostlivosti totiž  vypadla povinnosť označiť čipom tieto spoločenské zvieratá. Ostatné psy boli umiestnené v útulku pre zvieratá v Korni.