Medzinárodný deň detí s mestskou políciou

Aj tento rok Mestská polícia Čadca v spolupráci s Kultúrnym a informačným centrum mesta Čadca pripravili pri príležitosti Medzinárodného dňa detí bohatý a pestrý cyklus podujatí. Tradičný Deň kultúry a športu detí a mládeže sa uskutočnil 1. júna od 9.00 hod. Pre deti mestských základných i materských škôl je pripravený bohatý športový a kultúrny program v Dome kultúry a na Matičnom námestí v Čadci a na mestských športoviskách.

Mestská polícia v tento deň pripravila pre deti súťaže a rôzne aktivity zamerané na zvýšenie vlastnej bezpečnosti. Súťaže boli rozdelené podľa vekových kategórií. Tí najmenší súťažili kresbou na betón o najkrajší bicykel, starší súťažili o najbezpečnejší bicykel, dopravný test overil základné znalosti v cestnej premávke a kvíz " Mládež proti kriminalite" preveril najstaršie deti. Okrem toho si mohli deti vyskúšať jazdu na bicykli, alebo kolobežke cez prekážky, porozprávať sa s dobrovoľníkmi klubu mestskej polície, vyskúšať si signálno-bezpečnostnú techniku mestskej polície, prezrieť si služobné autá a pod.

Záujem detí o aktivity polície je vždy veľmi veľký, preto sme veľmi radi, že aj takouto formou môžme odbúravať bariéry detí, ktoré sú políciou strašené, aby postupne chápali, že polícia je tu na ochranu dobrých a slušných ľudí a nemusia sa jej báť.