• Úvod
  • Novinky
  • Víťazom dopravnej súťaže v tomto roku sa stalo družstvo zo základne...

Víťazom dopravnej súťaže v tomto roku sa stalo družstvo zo základnej školy na ul.Rázusovej

Mestská polícia Čadca  pripravila na  dopravnom  ihrisku sídliska  Žarec  dňa 30.9.2014  detskú dopravnú súťaž s názvom „S radosťou a bezpečne na bicykli“, ktorú pripravila v spolupráci s Kultúrnym a informačným centrom Čadca,   OR PZ SR Čadca, ale i zo všetkými základnými školami  a špeciálnou školou v našom meste.

Hlavným dôvodom na organizovanie takýchto aktivít je fakt, že za  posledných pätnásť rokov sa do značnej miery obnovil vozidlový park, pribudli nové kilometre diaľnic a rýchlostných ciest, zvýšila sa hustota premávky a z učebných osnov takmer úplne vypadla dopravná výchova, dopravné ihriská chýbajú takmer na celom Slovensku.

Súťaž bola zameraná na motivovanie  a zvyšovanie záujmu žiakov o dopravnú výchovu, overovanie vedomosti a schopnosti detí – cyklistov a chodcov v uplatňovaní pravidiel cestnej premávky a v technike jazdy, zvyšovanie bezpečného správania sa detí v cestnej premávke, znižovanie dopravnej nehodovosti našich detí , ale i na  odstraňovanie fyzických a psychologických bariér medzi žiakmi a  integrácia detí zo špeciálnej školy v Čadci formou spoločnej dopravnej súťaže medzi zdravé deti.

Pred súťažou prebiehala  príprava a  realizácia vzdelávacích aktivít pre deti a mládež zameraná na oblasť bezpečnosti na cestách. Vzdelávanie  prebiehalo formou tvorivých dielní, prednášok a praktických cvičení na dopravnom ihrisku.

Súťaž bola organizovaná pre žiakov 3. a 4. ročníkov základných škôl  a špeciálnej  školy mesta Čadce. Z prihlásených žiakov bolo vytvorených celkom 14 družstiev zo 7 škôl  po 4 členov. Jednotlivé družstvá súťažili v troch disciplínach, ktoré pozostávali z teoretickej časti zameranej na znalosti z pravidiel cestnej premávky, ďalej z praktickej časti, kde si vyskúšali jazdu zručnosti a nakoniec si overili  technickú zručnosť.

„Tento projekt finančne podporila Rada vlády pre prevenciu kriminality SR.“


 

V Y H O D N O T E N I E    D R U Ž S T I E V

 

1. miesto – ZŠ Rázusova

Víťazné družstvo :

1. Marcela Janíček

2. Samuel Vrúbel

3. Jakub Šulo

4. Kristián Kasaj

 

2. miesto – ZŠ M.R.Štefánika

Víťazné družstvo :

1. Samuel Šumský

2. Nikola Zelníková

3. Martin Maják

4. Gréta Oravcová

 

 

3. miesto ZŠ Horelica

Víťazné družstvo :

1. Pavol Kubuš

2. Zdenko Matejík

3. Natália Matulová

4. Karin Čarnecká

 

Všetkým víťazom srdečne blahoželáme.