• Úvod
  • Novinky
  • Mestská polícia Čadca zintenzívnila kontroly na psíčkarov. Deti odm...

Mestská polícia Čadca zintenzívnila kontroly na psíčkarov. Deti odmenia poctivých!

Mestská polícia Čadca (ďalej len MsP) v tomto mesiaci zintenzívnila kontroly zamerané na dodržiavanie všeobecne záväzného nariadenia o podmienkach držania psov na území nášho mesta (ďalej len VZN).

V skorých ranných a vo večerných hodinách príslušníci MsP kontrolujú, či si psičkári plnia svoje povinnosti. Mali by mať svojho psa riadne zaregistrovaného na Mestskom úrade Čadca – pridelenú registračnú známku, okrem toho sa kontrolujú ďalšie ustanovenia VZN - či je pes na vôdzke, či má náhubok a či jeho majiteľ odstránil exkrementy, pokiaľ došlo v súvislosti s venčením k znečisteniu verejného priestranstva a pod.

Len počas tohto víkendu sme skontrolovali viac ako 40 psíčkarov a odhalili hneď niekoľko porušení pravidiel. Veľa majiteľov psov nepoužívalo pri venčení svojho miláčika "vodítko", našli sa aj takí, ktorí nenosia so sebou  vrecká na zber výkalov. Rovnako bola realizovaná kontrola zoznamu evidovaných psov a  bolo zistených niekoľko "neplatičov" priamo pri venčení. Polícia všetky priestupky riešila v zmysle zákona o priestupkoch a naopak tí, čo si svoje povinnosti plnia , dostanú od detí z klubu mládeže Mestskej polície Čadca odmenu v podobe vreciek na zber exkrementov.

Preventívne akcie sú omnoho účinnejšie, deti na akcii majú svoje opodstatnenie, občania berú na ne väčší ohľad. Nie je to všetko len o pokutách, je to najmä výchovný prostriedok pre občanov, ktorí by si mali uvedomiť, že svojim nezodpovedným správaním obmedzujú priestor napr. mamičkám s malými deťmi, alebo deťom, ktoré sa potom nemajú kde hrať.

 

mjr.Mgr.František Linet

náčelník Mestskej polície Čadca